Gå godt

Gå til fodterapeut

Hvad tilbyder Nærum  Fodterapi

Fodeftersyn

Til at starte med ser fodterapeuten automatisk efter, om du skulle have hård hud, ligtorne, sår, hælrevner, fod- og eller negle svamp eller andre problemer.

 Har du gigt, diabetes eller andre sygdomme der kan skade fødderne, bliver din behandling tilpasset det særlige behov du har. Også hvis du har smerter i kroppen eller har andre problemer der kan tænkes at stamme fra fødderne.

Dyrker du sport kan det sætte dine fødder på en hård prøve alt afhængigt af sportsgren. Det kan derfor være en rigtig god ide at du ofte får undersøgt dine fødder og taler med fodterapeuten om hvordan du skåner dine fødder mest muligt. Måske kan du have behov for et fodindlæg. Mange fodterapeuter tilbyder også gang- eller løbestilsanalyse.

Fodbehandling og -pleje

Når du får behandlet dine fødder, bliver den hårde hud nænsom skåret væk, neglene bliver omhyggelig klippet, slebet og renset i dybden,
og du får behandlet alle de problemer, du måtte have. Til slut bliver dine fødder smurt ind i en creme, der holder huden blød og smidig.


Hvis dine fødder er i anatomisk ubalance, kan et fodindlæg eller en lille aflastning i fx silikone kompensere for det, så du kommer til at gå bedre. Et fodindlæg af en sol, som fodterapeuten udformer specielt til dig for at støtte dine fødders funktion, så den bliver så normal som muligt. Mange børn kan også have glæde af et indlæg.

Føddernes trivsel handler i høj grad om, hvilket klima de befinder sig. Derfor giver fodterapeuten dig gerne gode råd til, hvordan du vælger sko, der er bedst til dig og dine fødder; både til hverdag, fritid og fest.

Læs mere om indlæg HERInden du betaler

Er du medlem af sygeforsikringen ”danmark”, har du mulighed for at få behandlet dine fødder til en lavere pris, hvis du er i gruppe et eller 2. Du kan få tilskud til indlæg, hvis du er i gruppe 1,2 og 5. Har du en privat sundhedsforsikring, kan det også være at undersøge, om den dækker en behandling eller indlæg.

Har du diabetes, leddegigt, nedgroede negle eller arvæv fra stråler mod vorter, kan du få tilskud fra sygeforsikringen. Du kan få en henvisning hos din læge eller fra et ambulatorium.


Du skal dog være opmærksom på, at for at få tilskud skal din fodterapeut have et ydernummer. Husk at spørge den fodterapeut du helst vil behandles af – vær opmærksom på at Nærum fodterapi IKKE har et ydernummer.

Alle, der har brug for fodindlæg, kan søge kommunen om tilskud til det. Er du pensionist, kan du søge om helbredstillæg i din kommune. Hvis du opfylder kravene, kan du få tilskud til fodbehandling og til fodindlæg, hvis du har behov for det.

ALT OM FODEN

her finder du, en lang række af gode råd og fodpleje, sko, fodøvelser og meget mere